Borduren

Het borduren van bedrijfskleding is een vak apart. Logomotion is ontstaan vanuit een borduurstudio dus alle kennis hierover is in eigen huis. Wij borduren in ons eigen atelier, door vakgeschoolde krachten. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van de borduring altijd waarborgen. Ieder kledingstuk stelt zijn eigen eisen aan de borduring. Niet alle kleding is geschikt om te borduren. Wij kunnen u hierbij uiteraard adviseren voor mogelijke alternatieven. Wij borduren ook badges en caps.
Als een logo op kleding geborduurd moet worden moet er een borduurkaart gemaakt worden. Het logo moet als het ware omgezet worden in een taal die voor de borduurmachine begrijpelijk is. Dit digitaliseren is echt vakwerk. Het is bepalend voor het eindresultaat van uw borduring. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van digitaliseren en staan garant voor mooi geborduurde logo’s.

Na het maken van de borduurkaart worden de kleuren bepaald. Hiervoor is er keuze uit bijna 500 kleuren borduurgaren. Wij werken uitsluitend met Madeira Polyneon kwaliteitsgarens. Deze garens zijn kleurecht, wat inhoudt dat ze ook na jaren in de zon niet zullen verbleken of verkleuren. Nadat de kleuren zijn bepaald gaan we een proefborduring voor u maken. Deze leggen we ter goedkeuring aan u voor . Pas als u tevreden bent met het resultaat gaan we de logo’s op de kleding borduren. Hierbij zorgen we voor een uitstekende versteviging van het logo, door middel van instrijkbare vlieselines in combinatie met knip- of scheurvlies. Zo zorgen we er voor dat uw logo ook na het wassen mooi in vorm blijft en niet gaat trekken. Het is wat meer werk, en veel borduurstudio’s slaan deze stap dan ook over. Maar voor een goed eindresultaat gaan wij graag een stapje verder!